DONJA GRADINA

U spomen srpskim žrtvama NDH grade najveći memorijalni kompleks na Balkanu

Najvažnije da su najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije odlučili da se u Donjoj Gradini izgradi veliki memorijalni kompleks, najveći na Balkanu, jer je riječ o najvećem stradanju Srba, rekao je Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice.
Vijesti / Flash | 30. 11. 2022. u 15:44 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći memorijalni kompleks na Balkanu bit će izgrađen u Donjoj Gradini gdje će budući naraštaji učiti o velikom stradanju srpskog naroda, izjavio je danas načelnik općine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

U spomen žrtvama Jasenovca gdje je ubijeno i više od 15 tisuća djeca 

"O tom projektu se priča već nekoliko godina, ali je najvažnije da su najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije odlučili da se u Donjoj Gradini izgradi veliki memorijalni kompleks, najveći na Balkanu, jer je riječ o najvećem stradanju Srba na području bivše Јugoslavije", rekao je Redljić novinarima.

"Nema obitelji u Kozarskoj Dubici kojoj preci nisu stradali" 

On je podsetio da su u koncentracijskom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini stradali i antifašisti, Židovi i i Romi, te da nema porodice u Kozarskoj Dubici i Potkozarju kojoj preci nisu stradali u tom logoru, u kojem je ubijeno i više od 15.000 djece, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close